Wyposazenie sklepu po angielsku

Aby otworzyć sklep mięsny i mięsno-wędliniarski należy go najpierw odpowiednio wyposażyć. Jakie urządzenia, meble oraz dodatki są potrzebne w magazynie z wynikami mięsnymi?

Przede wszystkim trzeba zakupić chłodnie, zamrażalniki i lodówki, w jakich gromadzi się i buduje produkty mięsne do sprzedaży. Jest znacznie sposobów chłodni, które sprawdzą się w magazynie: lady, regały, szafy i witryny chłodnicze. Także jest z narzędziami mrożącymi, w jakich zachowuje się mięso – wśród nich ceni się witryny, zamrażarki, wyspy albo i szafy mroźnicze. Dobrym programem, zwłaszcza w niższych placówkach, jest kup lodówko-zamrażarek, pełniących rolę magazynu na ponadprogramową partię towaru.

Dodatkowy towar warto trzymać nie właśnie w składzie, ale więcej w małej komorze przechowalniczej na sali sprzedaży. Oddaje się ją pod wystawą, dzięki czemu dobrze można uzupełniać towar na półkach ekspozycyjnych. Konieczna istnieje również lada ekspediencka, na której kroi się i pakuje towar. W popularniejszych sklepach mięsno-wędliniarskich dodatkowo wskazane jest mienie pomieszczenia chłodniczego ze pewną, odpowiednio niską temperaturą, człowieka do przechowywania towaru.

Pozostały sprzęt obowiązujący w biznesie mięsnym to rola, ostre noże, kloc masarski i tasak oraz krajalnica. Waga powinna posiadać wystarczająco bogaty i widoczny wyświetlacz, tak aby zarówno sprzedawca, kiedy i użytkownik mogli widzieć wynik ważenia. Natomiast kloc masarski z tasakiem niezbędny jest do porcjowania mięsa z kością. Także jest z nożami do cięcia mięsa, ponadto nie warto na nich oszczędzać. Z zmiany dobra krajalnica powinna posiadać regulację grubości plastra. Idealnie, jeśli noże do krajalnic zbudowane są z chromowanej stali węglowej czy stali nierdzewnej. Takie noże do krajalnic posłużą wiele lat.

Ponadto przydatne jest wyposażenie się w wilka do mięsa, dostarczającego do mielenia mięsa na żądanie klienta. Jednakże nie stanowi obecne obowiązkowy element wyposażenia sklepu. Prócz wymienionych potrzebna jest i kasa fiskalna, środki dezynfekujące, myjące i owadobójcze, pojemniki do składowania produktu oraz dodatkowe meble sklepowe. Przydatne istnieje te zainstalowanie klimatyzacji, która pomocna jest w mieszkaniu dobrej temperatury w klasy sprzedaży – szczególnie latem. Drogie istnieje także oświetlenie, które potrafi znacząco poprawić wyniki sprzedaży. Specjalne oświetlenie podkreśla naturalny kolor mięs i wędlin wybierających się na ekspozycji.