Krajalnica horeca 250

W magazynach oraz w polach domowych bardzo często występuje potrzeba pokrojenia czegoś w proste, cienkie plastry. Traktuje to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica bywa wykorzystywana i do kolejnych celów, na przykład do cięcia warzyw czy owoców, gdy wymagamy ich w istot cienkich plasterków.

W relacje od tego, co mam kroić na krajalnicy, jest ona zaopatrzona w specjalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do krojenia pieczywa, co daje łatwo "wgryźć się" w jego organizację i umożliwia równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmiany jeżeli chodzi o wędliny lub sery, chce nam zwłaszcza na niewielkich, równych plastrach, które kroi się szybko i bez świadomego wysiłku. Do owego planu używamy krajalnicy z lekką, a bardzo wymagającą krawędzią, która doskonale radzi sobie z twardymi, jak także daleko małymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to konkretna maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do lokali gastronomicznych także do sklepów. Jest promowana przez producenta ze względu na swoją wielką odporność i umiejętność obsługi. Dzięki tym cechom każdy, po pierwszym szkoleniu z działu zaufania oraz higieny pracy, może podejść do pracy z krajalnicą i podawać swoim klientom wędliny czy sery pokrojone w konkretne plastry. Krajalnice silnych jakości kupią na duże uporanie się z pokrojeniem dużej mierze wędlin czy serów, przy niskim koszcie książce i energii pracownika. Taka krajalnica w biznesie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś poświęcano na krojenie artykułów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy to jest chciane na model w przypadku szynek surowych, które jada się zdecydowanie w plasterkach grubości bibułki.