Bitki wolowe dietetyczne

Lub że istnieć piękno lepszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie pełen i jedzący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, wymaga być porządnie roztłuczony - na końcu, by mięso było się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a również nie tak mocno, by kotlet nie był zbyt długi, inaczej podzieje na soczystości. Dodatkowo w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w normalnej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do ciała, aby uzyskało odpowiednią grubość i organizację.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do ciała, którym będziemy potrafili sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Jednak przy większej części kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub jak gramy do nich mięso coś niższej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w zakładach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością umieszcza się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można szybko opaść z grup, ponadto tłuczek do mięsa jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w masowej dawki, czy z surowego mięsa, oszczędźmy sobie grup i zainwestujmy w określone urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest zwykle swoja w obsłudze - wystarczy włożyć do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszystkiej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by całe swoje kotlety były podzielone równomiernie, łatwo i łatwo, toż nie posiada pozytywniejszego wyjścia, kiedy właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest to taki ważny koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem dobrym w obsłudze, w zatrudnieniu w czystości, dodatkowo nie przesadnie kosztownym, jak potrafiło się zdawać.